Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru, 0749 080 131

 


Comunicat nr. 445


Ministrul Teodor Melecanu a dispus msuri pentru desfurarea n bune condiii a alegerilor pentru Parlamentul European i a referendumului


Cadrele militare, elevii i studenii instituiilor militare de nvmnt, soldaii i gradaii voluntari, precum i personalul civil i vor putea exercita dreptul de vot, n condiiile legii, n localitatea de domiciliu/reedin sau n garnizoanele n care i desfoar activitatea, conform Ordinului ministrului Teodor Melecanu, emis astzi, 2 noiembrie.

Ordinul stabilete msurile care se ntreprind n structurile Ministerului Aprrii pentru desfurarea n bune condiii att a alegerilor pentru Parlamentul European, ct i a referendumului privind votul uninominal.

Soldaii voluntari aflai la instruire n batalioanele de instrucie sau n centrele de pregtire ale armelor din subordinea categoriilor de fore vor beneficia de permisie n perioada 23-26 noiembrie 2007, pentru deplasarea n localitile de domiciliu n vederea exercitrii dreptului de vot.

Se interzice personalului Ministerului Aprrii s participe la activitile specifice organizate i desfurate de partidele politice, cu prilejul alegerilor europarlamentare i referendumului, care ar putea sugera implicarea politic a armatei la aceste evenimente.

Emisiunile militare de radio i de televiziune, publicaiile militare centrale i teritoriale nu vor difuza sau publica informaii furnizate de partide politice, materiale de publicitate politic, caricaturi, editoriale sau comentarii care au legtur cu campania.

Personalul din Ministerul Aprrii nu va participa la distribuirea materialelor publicitare, iar comandanii unitilor militare nu vor permite distribuirea sau afiarea acestora n uniti. Nu se va permite desfurarea de evenimente cu conotaii politice (adunri, ntruniri, conferine de pres, srbtori prilejuite de alegeri) n uniti militare, cercuri militare sau alte spaii aparinnd armatei.

Se interzice personalului armatei s fac orice fel de declaraii publice sau de pres pe teme legate de campanie sau de alegeri.

Muzicile militare nu vor participa la activiti legate de pregtirea i organizarea alegerilor.

n perioada 22-25 noiembrie 2007, nu se vor executa trageri cu armamentul din dotare, lucru cu material explozibil real i nu se vor desfura aplicaii cu trageri de lupt.

Militarii aflai n misiuni internaionale i vor exercita dreptul de vot, n condiiile legii, n seciile de votare organizate n teatrele de operaii sau la reprezentanele diplomatice ale Romniei din rile unde-i desfoar activitatea.


Biroul de Pres al Ministerului Aprrii