Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 449


Comandantul Forelor Terestre din Australia i-a vizitat pe militarii romni din Irak


Comandantul Forelor Terestre din Australia, generalul-maior Mark Kelly, s-a nlnit astzi, 6 noiembrie 2007, cu militarii Batalionului 32 Infanterie “Mircea” din Timioara, dislocai n tabra “Dracula”, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la contingentul australian dislocat n baza Tallil.

n cadrul discuiilor purtate, locotenent-colonelul Cristian Dinulic, comandantul batalionului romnesc, a fcut o scurt prezentare cu privire la organizarea i dotarea forelor romneti dislocate n Irak, precum i la cooperarea cu batalionul australian.

La rndul su comandantul Forelor Terestre din Australia, generalul-maior Mark Kelly a apreciat consecvena Romniei de a participa, cu efective militare profesionalizate, la procesul de reconstrucie a Irakului, alturi de cele mai puternice i democratice state ale lumii.

n incheiere, generalul Kelly a precizat: “Este o onoare pentru mine, de a m afla printre militarii romni. Sunt la curent cu misiunile pe care le executai zi de zi i m bucur c ntre cele dou armate exist o nelegere bazat pe reciprocitate. Fie ca bunul Dumnezeu s v cluzeasc paii i mpreun s aducem speran i bucurie poporului irakian”.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii