Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 449


Comandantul Forțelor Terestre din Australia i-a vizitat pe militarii români din Irak


Comandantul Forțelor Terestre din Australia, generalul-maior Mark Kelly, s-a înâlnit astăzi, 6 noiembrie 2007, cu militarii Batalionului 32 Infanterie “Mircea” din Timișoara, dislocați în tabăra “Dracula”, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o la contingentul australian dislocat în baza Tallil.

În cadrul discuțiilor purtate, locotenent-colonelul Cristian Dinulică, comandantul batalionului românesc, a făcut o scurtă prezentare cu privire la organizarea și dotarea forțelor românești dislocate în Irak, precum și la cooperarea cu batalionul australian.

La rândul său comandantul Forțelor Terestre din Australia, generalul-maior Mark Kelly a apreciat consecvența României de a participa, cu efective militare profesionalizate, la procesul de reconstrucție a Irakului, alături de cele mai puternice și democratice state ale lumii.

În incheiere, generalul Kelly a precizat: “Este o onoare pentru mine, de a mă afla printre militarii români. Sunt la curent cu misiunile pe care le executați zi de zi și mă bucur că între cele două armate există o înțelegere bazată pe reciprocitate. Fie ca bunul Dumnezeu să vă călăuzească pașii și împreună să aducem speranță și bucurie poporului irakian”.Biroul de Presă al Ministerului Apărării