Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: locotenent-colonel Leonard Mocanu, 0744.359.491

 


Comunicat nr. 466


Șeful Statului Major General, la reuniunile șefilor apărării din statele membre NATO și UE


Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, va participa, în zilele de 13 și 14 noiembrie 2007, la Bruxelles, la cea de-a 159-a reuniune a șefilor apărării din țările membre NATO.

Agenda reuniunii include teme referitoare la operațiile majore la care Alianța Nord-Atlantică participă în prezent, la modalitățile de implementare a unor direcții de acțiune în vederea asigurării capabilităților concrete pentru îndeplinirea misiunilor Alianței. Vor mai fi discutate, de asemenea, aspectele ce ar putea fi incluse în pachetul de transformare a Alianței și problemele ce vor figura pe agenda militară a viitorului Summit NATO, ce se va desfășura la București la începutul anului 2008. În acest context vor avea loc și consultări cu reprezentanții țărilor partenere privind modalitățile prin care acestea își pot diversifica și întări cooperarea militară cu Alianța Nord-Atlantică.

Joi, 15 noiembrie, șeful Statului Major General va participa, tot la Bruxelles, la reuniunea șefilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene. Pe timpul reuniunii vor fi discutate aspecte privind Politica Europeană de Securitate și Apărare, operațiile conduse de Uniunea Europeană, dezvoltarea capabilităților UE, precum și modalități de creștere a nivelului cooperării militare dintre Uniunea Europeană și Ucraina.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării