Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 224


Hrană și apă pentru populația afectată de inundații


Batalionul 202 NBC Huși participă miercuri, 30 iulie, cu tehnica din dotare în localitatea Vladomira, județul Iași, împreună cu militari din componența batalioanele 198 Logistică și 151 Infanterie, la misiuni de evacuare persoane și transport apă potabilă și hrană pentru cei aflați în zonă.

În localitatea Bosia, județul Iași, începând cu ora 11.00, 113 militari din compunerea Brigăzii 15 Mecanizată participă cu tehnica din dotare la evacuarea persoanelor afectate de inundații și limitarea efectelor produse în zonă.

Brigada 4 Logistică continuă, cu tehnica din dotare, misiunile de transport persoane și materiale pentru localitățile aflate în jurul orașului Roman.

Militari de la Baza Aeriană 95 au distribuit hrană caldă și apă potabilă în seara zilei de 29 iulie în localitatea Săucești din Bacău unde au acționat cu autocisterne de apă și bucătării de campanie pentru a prepara hrană populației sinistrate.

Tot în cursul serii de 29 iulie, militari de la Batalionul 634 Infanterie au lucrat la repararea podului din localitatea Luțca, județul Neamț iar militarii Brigăzii 15 Mecanizată au avut misiunea de a evacua persoanele aflate în localitatea Sculeni, județul Iași.Biroul de Presă al Ministerului Apărării