Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 341


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Eugen Ispas, ofițerul de relații publice al contingentului român din Kandahar, a transmis următoarea corespondență:

Vineri, 17 iulie a.c., în tabăra românească din Kandahar, a avut loc, în prezența generalului-maior Cornel Paraniac, comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit și a colonelului Richard Pedersen, comandantul Brigăzii 3 americane BRONCO, ceremonialul de rotire a contingentelor, între Batalionul 280 Infanterie Focșani și Batalionul 281 Infanterie „BOLD EAGLES”, Rîmnicu Sărat.

De asemenea, din partea Brigăzii 282 Mecanizate „Unirea Principatelor” din Focșani, din care fac parte ambele batalioane, a fost prezent comandantul acestei unități, generalul de brigadă Dan Ghica Radu, care a mulțumit Batalionului 280 Infanterie pentru modul în care și-a îndeplinit misiunea, și le-a urat militarilor Batalionului 281 Infanterie „Bold Eagles” mult succes în viitoarele misiuni.

„De când militarii români asigură paza aeroportului din Kandahar ne putem odihni și noi liniștiți” a ținut să sublinieze în alocuțiunea rostită cu acest prilej colonelul Pedersen, în subordinea căruia acționează forțele românești dislocate în Kandahar, apreciind, totodată, profesionalismul și seriozitatea de care au dat dovadă militarii noștri în executarea misiunilor încredințate.

După încheierea ceremoniei s-a executat transferul de autoritate către comandantul Forței Operaționale „Bronco”. Cu această ocazie au fost oferite albume și plachete reprezentative.

Militarii râmniceni, transportați în teatrul de operații cu aeronave ale Statului Major al Forțelor Aeriene, vor avea de executat, conform mandatului, următoarele misiuni: securizarea aeroportului din Kandahar și a zonei de responsabilitate, misiuni de tip Village Team (standard și cu focus medical), controlul vehiculelor care transportă ajutoare umanitare și combustibil, precum și activități de verificare în puncte de control trafic.
Biroul de Presa al M.Ap.N.